Szakmai kirándulás, Bernecebaráti (2002.09.06-08.)

Idén szeptember első hétvégéjén került sor az egyesület háromnapos szakmai kirándulására a XV. Kerületi Polgármesteri Hivatal bernecebaráti üdülőjében.

Pénteken a koraesti órákban indultunk a Polgármesteri Hivatal által biztosított külön buszon, 35 fővel.

Útközben egy pihenő után a busz nem akart továbbmenni, elfáradt, ezért közös férfias erőinket összedobva, a gépjármű hátsó feléhez vonulva indulásra kényszerítettük, mely sikerrel járt. Ezután már semmi sem akadályozhatott meg minket, meg sem álltunk az üdülőig.

Megérkezésünk után elfoglaltuk szállásunkat. Csodálatos környezetben, külön faházakban pihenhettük ki az út fáradalmait. Az este további részét jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssel folytattuk.

Szombaton ébredés után elfogyasztottuk közös reggelinket, majd ezt követően elindultunk gyalogosan Kenesére, ahol az ottani polgárőrökkel volt találkozónk. Érdekes dolgokat tudtunk meg a polgárőrségük munkájáról, a határőrséggel való kapcsolatukról.

Az üdülőbe visszaérve elfogyasztottuk a közös ebédet, majd szabadfoglalkozás keretében ki ping-pongozott, ki sétált, vagy egyéb hasznos tevékenységet folytatott, például aludt.

Az esti órákban szalonnasütésre került sor, melyen részvételével megtisztelt bennünket Kenese polgármestere, illetve az üdülő gondnokasszonya. Eme hasznos kikapcsolódás jó hangulatban, egészen a késő éjszakai órákig tartott.

Vasárnap kissé későn ébredve elfogyasztottuk reggelinket. Tíz órakor megérkezett feleségével kerületünk polgármestere. Rövid baráti beszélgetés után elindultunk az előző nap akkumulátorcserén átesett buszunkkal Kenesére, ahol egy jóízű közös fagylaltozás után felültünk az erdei kisvasútra, mely mindannyiunknak maradandó élményt nyújtott.

Visszatérve az üdülőbe örömmel tapasztaltuk, hogy megérkezett családjával a kerületi randőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője is.

A közös ebéd elfogyasztása közben szót ejtettünk kerületünk közbiztonsági helyzetéről, egyesületünk kapcsolatáról a társszervezetekkel. Ebéd után összepakoltunk és elindultunk hazafelé.

Az úton megtekintettük Drégelyvárat, ahol a várromnál fogadásunkra több száz szúnyog jelent meg.

A kora esti órákban érkeztünk haza, kissé fáradtan, de sok élménnyel gazdagabban.