Szakmai kirándulás, Balatonvilágos (2004 Augusztus 27-29)

Jó szokásunkat megtartva, idén is megszerveztük a szakmai kirándulást. Ezúttal a XV. Kerületi Önkormányzat üdülőjében, Balatonvilágoson jártunk. Mint ahogy eddig is, a szállást és a buszt ingyen vehettük igénybe! Péntek délután 5 órakor gyülekeztünk egyesületünk székhelyénél. Bepakoltunk a buszba, majd nekiindultunk a 110 km.-es útnak! Az időjárásra nem lehetett panaszunk, ragyogó napsütés, és nyár végi meleg volt egész hétvégén. Már a buszon remek volt a hangulat, annak ellenére, hogy elég nehezen jutottunk át a fővároson. Az ilyenkor szükséges védőitalt megittuk, és persze kicsit zrikáltuk is egymást, énekeltünk, beszélgettünk!

Este 8 óra körül értünk le, elfoglaltuk a szállást, majd a szorgosabbak tüzet raktak, a fáradtabbak fújtak egyet! Vacsorára szalonnasütést terveztünk, ami remekül sikerült, minden volt, mi szem-szájnak ingere! Persze mellette a védőital is fogyott rendesen, rengeteget nevetgéltünk, mindenki kihozta magából a maximumot! Vacsora után a csapat egyik fele nekivágott a partnak, és páran még a vízbe is bemerészkedtünk, ami már azért nem volt olyan meleg! Visszaérve még beszélgettünk egy kicsit, majd a társaság nagy része 1 óra körül nyugovóra tért! Erőt kellett hagynunk másnapra is, hiszen reggel indultunk Siófokra! Másnap reggel volt, akit a kocsijából láttunk elővánszorogni, mivel nem bírta ki társa horkolását!

Persze, az alaphangulat már megvolt, jól bereggeliztünk, ittunk egy kávét, majd nekivágtunk Siófoknak, ahol már várt minket Szablics István, a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség – és a Siófoki Polgárőr Egyesület elnöke! A víztoronynál találkoztunk, köszöntöttük egymást, majd pár szóban bemutatta a várost, és megvitattuk a polgárőrség jelenét-jövőjét! Közösen megtekintettük a Kálmán Imre múzeumot, a sétálóutcát, és az ásványmúzeumot, ezek után egy pohár bor mellett tovább beszélgettünk a bűnmegelőzésről, egyesületeink felépítéséről! Nagyon érdekes, és hasznos eszmecsere volt! Elbúcsúztunk, és dél körül visszatértünk szállásunkra, hisz 1 órakor várt minket az üdülő dolgozói által főzött babgulyás! Ismét adtunk a kalóriáknak, mert tudtuk, egyesületünk két mesterszakácsa még bográcsban birkapörköltet, és halászlevet fog főzni délután! Időközben pár tagunk is megérkezett, akik csak ekkor tudtak csatlakozni a társasághoz! Egy kis pihenő után volt, aki lement egyet strandolni, volt, aki ping-pongozott, röplabdázott, és persze segítettünk a főzésben is! Mondhatom, a hangulat még jobb volt! 5 óra körül elkészült a két remekmű, ami talán egy egész hadosztálynak elég lett volna, de mi nem vallottunk szégyent, a nagyját elpusztítottuk! Este egy kis zene-tánc, kártyapartik, móka-kacagás, és szakmai beszélgetések voltak terítéken! Másnap reggel elszomorított picit minket a tudat, hogy sajnos ez is elmúlt! Még picit regenerálódtunk, sportoltunk, majd ebéd után összepakoltunk,és Pest felé vettük az irányt! Út közben még megálltunk fagyizni Velence után, majd nagy örömünkre meghallgattuk Athénból a vizilabda döntőt! Végszóra hát hazaértünk, picit nyúzottan, de teli élményekkel! Jövöre, ha minden összejön Agárdra megyünk, remélem hasonló élményekkel tudunk majd arról is beszámolni!